Konfirmation

Hvad er konfirmation?

Konfirmationen er det ritual i kirken, som markerer overgangen mellem barndom og ungdom. Konfirmation betyder, at Gud bekræfter det løfte om at være med dig, som han gav dig, da du blev døbt

Som døbt får du lov til selv at tage stilling til din dåb, når du er på vejen mod at blive voksen. Ved konfirmation bekræfter Gud sit ja til dig og siger, at han holder, hvad han lovede til din dåb. Som konfirmand gentager du dåbens ja med dit ja til den kristne tro og bliver velsignet. 

Gud siger ja til dig

Hvordan kan dåben bekræftes? Konfirmander spørger tit, om de nu tror nok eller tror rigtigt. Men konfirmationen handler først og fremmest om, at Gud bekræfter det, han lovede ved din dåb. Konfirmation er et tegn på, at Gud også er med dig, når ungdomslivet begynder.

Der findes tre valgmuligheder i konfirmationsritualet: To hvor konfirmanden skal svare ja og en mulighed uden spørgsmål til konfirmanden. Præsten afgør, hvilket konfirmationsritual, der anvendes til din konfirmation. Når du vælger at blive konfirmeret, siger trosbekendelsen i kirken og ja til konfirmationen, siger du ikke noget om, hvor meget eller hvor lidt du tror. Du siger ja til at tage imod Guds velsignelse og til, at Gud stadig er med i dit liv. Konfirmationen er din beslutning, og det er både du og Gud, som siger ja til hinanden en gang til.

Konfirmationer de kommende år :

Birkende Kirke den 28. april 2024 kl. 10.00

Marslev Kirke den 5. maj 2024 kl. 10.00

 

Marslev kirke søndag den 27. april 2025

Birkende kirke søndag den 4. maj 2025

 

Birkende kirke søndag den 26. april 2026

Marslev kirke søndag den 3. maj 2026

 

Marslev kirke den 25. april 2027

Birkende kirke den 2. maj 2027

I Marslev og Birkende Sogne er der tradition for, at der afholdes konfirmation den sidste søndag i april og den 1. søndag i maj, på skift i kirkerne.

Når datoerne meldes ud så lang tid i forvejen, er det med forbehold for, at der kan ske ændringer.

Der vil blive tilbudt transport til kirken, til dem der ikke har mulighed for at cykle, men efter undervisningen, skal eleverne selv sørge for hjemtransport.

Der tages forbehold for eventuelle ændringer, da vi på nuværende tidspunkt ikke kender holdenes størrelse.

 

Tilmelding til Konfirmation foråret 2025 sker her.

VIGTIGT!

Ved tilmelding til konfirmationsforberedelse, vil systemet oplyse om, at at tilmelding først er endelig, når du/I har modtaget en bekræftelse/kvittering fra sognet. Kvitteringen sendes desværre først når anmodningen er sagsbehandlet, hvilket ikke nødvendigvis sker før umiddelbart før konfirmationen. Anmodningen er med største sandsynlighed gået igennem, men er du/I i tvivl om, at jeres barn er tilmeldt, så er i meget velkomne til, at rette henvendelse til kirkekontoret for en bekræftelse af tilmeldingen.

Hvis I som forældre har fælles forældremyndighed, skal I begge give samtykke til tilmeldingen.

Har I brug for at tilmelde jeres barn senere, eller behøver hjælp til det, så er I meget velkomne til at kontakte kirkekontoret i åbningstiden, som er  tirsdage mellem kl. 10 og 12 og torsdage kl. 14 og 16 - eller på telefon 24 90 20 79 i samme tidsrum. 

 

Konfirmandforberedelse for Marslev-Birkende pastorat 2023/2024

Konfirmandforberedelse for konfirmander ved Marslev-Birkende pastorat begynder i uge 38 torsdag den 21. september 2023 i Marslev kirke kl. 13.15-15.00

Der er taxikørsel fra

    • Nymarksskolens parkeringsplads kl. 12.55.
    • Langeskovskolens parkeringsplads kl. 13.05.

Venlige hilsener

Birthe Henriksen

Sognepræst Marslev-Birkende pastorat

Mail bhe@km.dk

Mobil 24900886